شاورما الفراخ على طريقة الشيف علاء الشربينى

شاورما الفراخ او شاورما الدجاج من الوجبات المحببة وخاصة للأطفال ولكن قبل  ان نبدأ فى طريقة اعدادها لنتفق على ان اعدادك للوصفات بالمنزل هو الافضل وذلك لانها الاوفر والاكثر صحية وان  طعمها سيكون اذا ما التزمتى بالوصفة سيكون اقرب ما يكون أن لم يكن أجمل من تلك المعدة بالمطعم.
والان قبل ان نذكر الطريقة لنتفق على انه عند اعداد وصفة من اللحوم او الدواجن يقضل ان تظل الفراخ او اللحمة متبلة لفترة كافية وانه عند اعداد الشاورما يفضل ان تكون التتبيل قبل القلى بيوم كامل .

مقادير وطريقة عمل شاورما الفراخ على طريقة الشيف علاء الشربينى 

مقاديرشاورما الفراخ

نصف كيلو صدور دجاج

زبادى
بهارات شاورما
بابريكا
خل
ليمون
ملح  
-ثوم بودرة

طريقة أعداد شاورماالفراخ

1-يفضل اعداد الفراخ قبل يوم من الطهى
2- قومى بتقطيع الفراخ الى شرائح رفيعة.
3- جهزى التتبيلة وذلك بخلط الزبادى والبهارات وباقى المقادير وضعى فيها شرائح الفراخ .
- احفظيها فى الثلاجة واخرجيها قبل طهيها مباشرة .
5-لطهى شاورما الدجاج 
ضعى المقلاة على النار وضعي فيها ملعقة من الزبدة او الزيت ثم ضعى فيها الفراخبعد تصفيتها قدر الامكان من التتبيلة 
6- اتركى الفراخ على النار  مع عدم تقليبها الا بعد ان تجف تماما من التتبيلة .
7-بعد تسوية الفراخ قومى بأحضار مقلاة أخرى وضعى فيها قليلا من الزيت ثم قومى بتقليب قليل من الثوم فيها ثم اضيفى البصل الشرائح والفلفل واللطماطم والبقدونس وقلبيها حتى تذبل .
8- اضيفى لها شرائح الفراخ وقلبيها معا وبالهنا والشفا 




التالى
السابق
Click here for Comments

0 التعليقات: