طريقة عمل بيتزا بالزبادى مع نجلاء الشرشابي

طريقة الشيف نجلاء الشرشابي لعمل بيتزا الزبادى 

مقادير بيتزا بالزبادى


  • كيلو واحد  دقيق
  • ماء للعجن
  • كوب واحد  زبادى
  • ملعقة صغيرة سكر
  • ملعقة صغيرة ملح
  • 2 ملعقة كبيرة سمنة
  • 2 ملعقة كبيرة خميرة فورية

  مقادير حشو البيتزا 

  • جبنة رومى مبشورةوجبنة موتزايلا
  • صلصة طماطم
  • زيتون أسود حلقات
  • ثوم
  • زيت
  • ملح وفلفل

طريقة أعداد بيتزا الزبادي

1- قومى بخلط الدقيق والملح والسكر والخميرة 
2-اضيفى الزبادى وماء العجن والسمنة الى المقادير  السابقة وقومى بعجنهم جميعا حتى تحصلى على عجينه طريه .
3-غطى  العجينة واتركيها  حتى تتخمر و يتضاعف حجمها 
4-افردى العجينة على شكل دائرى فى صينية 
5-أدهنى الوجه بخليط من الثوم و الزيت والصلصة  والملح والفلفل الأسود 
6- اضيفى على نصف العجينة الزيتون و الجبنة الرومى والموتزاريلا 
7-أغلقى النصف الأخر على الحشو ورشى عليها جبنة رومى
8-  أدخلى البيتزا الفرن على 180حتى تمام النضج




التالى
السابق
Click here for Comments

0 التعليقات: